Eplesmuldrepai
Eplesmuldrepai
Oppskrift/foto; mat.no. Velsmakende smuldrepai med epler som er kjempegod med vaniljesaus til. Tåler du ikke nøtter kan du bruke gresskarkjerner eller mandler. Tørk brød som du tåler og bruk som brødrasp. Se tips om melkefri vaniljesaus under.
Share |

Dette trenger du

6 stk eple

40 g myk melkefri margarin

4 ss sukker

3 dl brødrasp som tåles

4 ss hakkede mandler, nøtter som tåles eller gresskarkjerner

4 ss finhakket frisk timian

Tips
Dersom du bruker melange margarin uten melk og salt må du tilsette litt salt for å unngå en litt tam smak. Tørk brød/loff som tåles og bruk som brødrasp

Slik gjør du

1.Smuldre sammen alle ingrediensene bortsett fra eplene. De skrelles og deles i båter. Bruk gjerne en epledeler. 

2.Fyll en ildfast form med eplebåter. Fordel smuldredeigen over eplene. Stek paien i ovn på 175 grader C i ca. 30 minutter.  Server gjerne vaniljesaus til.

Melkefri vaniljesaus
Den enkleste måten å lage melkefri vaniljesaus på er å bruke Freia sin vailjesaus uten koking. Visp i havre, ris eller soyamelk eller fløte. Jeg foretrekker Oatly sin havrefløte, smaken blir temmelig lik vanlig vaniljesaus. Bruk litt mindre væske enn angitt på pakken.

Slik lager du brødrasp
Skjær et hvitt brød i skiver. Stek brødskivene i ovn på 160 grader til de er harde. Rull over med kjevle til det bare er smuler igjen.


Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com