Enkel eplekake
Enkel eplekake
Bilde/oppskrift fra dansukker.com. Kaken smaker deilig med is som tåles, eller krem pisket av Odense Erlet eller "gogreen visp". En får også kjøpt ferdig vaniljesaus laget av havremelk/ soyamelk.
Share |

Dette trenger du

  • 100 g smør/ melkefri margarin
  • 1 1/2 dl Sukker
  • 1 egg
  • 3 dl hvetemel, evnt glutenfritt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts Vaniljesukker


Fyll

  • 2 syrlige epler
  • 1/2 dl Lys Sirup
  • 1/2 dl vann


Garnering

  • 1 ss Melis
  • 1 ts kanel

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 °C.

2. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem deretter i båter. Kok eplebåtene i sirup og vann til de er jevnt møre.

3. Rør matfettet og sukkeret mykt. Tilsett egget.

4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør ned i smørblandingen.

5. Trykk ut 3/4 av deigen i formen. Legg på eplebåtene. Kjevle ut reset av deigen og skjær ut remser. Legg remsene som et rutemønster over eplene.

6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl. Bland sammen melis og kanel og sikt dette over kaken. (Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lettpisket fløte til.)

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com