Deilige kokosruter
Deilige kokosruter
Denne oppskrifte/bildet er hentet fra Mixwell sine websider. Mixwell produserer glutenfritt mel, som i Norge selges gjennom allergimat.no. Disse glutenfrie kokosrutene er forsvinnende gode! Det går selfølgelig an å bake kaken med hvetemel, dersom en tåler dette.
Share |

Dette trenger du

50 g smør eller melkefritt margarin
2 egg
1 eggehvite
2 dl sukker
2,5 dl lyst basismel (eller vanlig hvetemel)
2 ts bakepulver
1 dl melk som tåles

Glasur
100 g smør eller melkefri margarin
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

ca 1 dl kokos

 

Slik gjør du

Kle en form( ca 15x20cm) med bakepapir.

Smelt smør/margarin

Visp sammen egg, eggehvite og sukker til det blir en hvit, porøs masse.

Bland sammen melet og bakepulveret som deretter siktes ned i egg/sukkermassen. Tilsett deretter melk og smør og bland sammen til en jevn masse.

Ha massen i formen. Stekes på nederste rille i ovnen på 175 C i ca 20 minutter.

Glasur
Bland ingrediensene til glasuren i en kjele, og varm opp under omrøring. La det deretter kjølne litt før den bres ut over den avkjølte kaken. Strø over kokosen tilslutt

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com