Brownies uten gluten, melk og egg
Brownies uten gluten, melk og egg
Brownies uten gluten, hvetestivelse, melk og egg, med litt sprø utside og deilig og seig inni. Kaken har en god og ikke for søt smak. Den er skikkelig god når den er nystekt!
Share |

Dette trenger du

Innhold

  • 85 g glutenfritt mel
  • 1 ss bakekakao
  • 1 kns salt
  • 170 g muscovadosukker (eller brunt sukker hvis du ikke får tak i muscovadosukker)
  • 55 g Mills margarin uten melk
  • 2 ss vann
  • 100 g mørk sjoklade feks Plamil
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 15 g potetmel
  • 1 1/2 dl vann

Stekekes på 180 C i ca 20 minutter. Den skal føles fast og sprø oppå, men saftig og litt seig inni. Den smakr nydelig nystekt, men mister litt av den gode smaken etter frysing

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Sikt mel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver i en arbeidsbolle
  2. Ha sukker, margarin, vann og sjokolade (Plamil sjokolade er uten sporstoffer av nøtter) i en gryte. Varm opp på lav varme til alt er smeltet. Pass på så det ikke blir for varmt, da vil sjokoladen skille seg
  3. Ha potetmel og vann i en annen gryte, kok til det blir en tykk masse, rør godt hele tiden
  4. Bland sjokolademassen og potetmelmassen skiftvis inn i melblandingen. Rør til massen har blitt glatt
  5. Stekes i 18x23cm stor papirkledd langpanne på 180 C i ca 20 min
  6. La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com