Bringebærkake
Bringebærkake
En fristende bringbærkake av spelt toppet med pinjekjerner og sjokolade. Serveres med is, krem eller rømme som tåles. Oppskrift/foto; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

Bunn:

  • 100 g melkefri margarin eller smør dersom dette tåles
  • 100 g brunt sukker
  • 130 g siktet speltmel
  • 2 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Topping:

  • 40 g pinjekjerner , mandler eller nøtter (det som tåles)
  • 100 g bringebær (friske eller frosne)
  • 40 g hakket mørk kokesjokolade som tåles

Slik gjør du

Til kakeform med diameter på 18-20 cm.

Smuldre margarinen i melet og bland alt bortsett fra pinjekjerner/nøtter godt sammen i en kjøkkenmaskin. Ha massen i smurt form. Fordel pinjekjerner eller hakkede mandler/nøtter i formen og dryss bærene over.

Stek kaken på nest nederst rille i ca. 35 minutter. Dryss hakket sjokolade over kaken når den tas  ut av ovnen. Serveres lunken, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem, fløtekrem eller lett-rømme.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com