Bringebærkake med vaniljekrem
Bringebærkake med vaniljekrem
Bringebærkake med vaniljekrem. Dette er kaken som kan serveres til de store anledninger. Ingen kan gjette at den er uten både melk, egg, gluten og hvetestivelse. Melkeerstatningene som er brukt i oppskriften er også uten spor av gluten.
Share |

Dette trenger du

Innhold Bunn

  • 100 g glutenfri havrekjeks
  • 50 g brødrasp (se oppskrift under)
  • 50 g Mills margarin uten melk

Innhold vaniljefyll

  • 1 pk Freia vaniljesaus
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 snittet vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl Alpro Soya 26% eller Schlagcree 16%
  • 5 gelatinplater

Innhold Gelelokk

  • 1 pk gele
  • 1/2 mengde vann
  • 200 g frosne bringebær

Innhold brødrasp

  • 2 dl knekkebrød eller tørket glutenfritt brød
  • 1 ss soft spesial
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts kanel

Slik gjør du

Slik gjør du

  1. Legg en 20 cm rund kakeform rett på et serveringsfat, legg vekk bunnen
  2. Finknus havrekjeksen, og bland sammen med brødrasp. Rør inn smeltet margarin. Fordel kjeksmassen inni kakeringen
  3. Sett kakebunnen kjølig
  4. Ha vaniljesauspakken, sukker, vaniljesukker, snittet vaniljestang, vann og fløte i en kjele. Kok opp og trekk kjelen til side
  5. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og rør gelatinplatene ut i vaniljeblandingen
  6. Ta ut vaniljestangen, og avkjøl blandingen litt før den helles over kjeksbunnen
  7. Settes kjølig til vaniljekremen er stivnet
  8. Kok opp geleen etter anvisning på pakken, men bruk 1/2 mengde vann. Avkjøl
  9. Når vaniljekremen er stivnet legges et lag med frosne bringebær på kaken
  10. Bruk øse og hell avkjølt gele forsiktig over bærene. La geleen renne mot baksiden av en skje
  11. Avkjøl kaken til geleen er stivnet

Slik gjør du-Brødrasp

  1. Knus glutenfritt knekkebrød (f.eks Superknask), eller bruk glutenfri frokostblanding
  2. Alle ingrediensene has i stekepanna, og ristes til de er gylne og sprø

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com