Bløtkake u/egg
Bløtkake u/egg
Allergimat.no er en nettbutikk som selger glutenfritt mel fra MixWell. Oppskrift og foto er hentet fra Mixwells hjemmesider. Dersom du bruker hvetemel så er det ikke nødvendig å tilsette fiberhusk i deigen. Dette er en god bløtkake som tåles av de med eggallergi, melkeallergi og cøliaki / hveteallergi.
Share |

Dette trenger du

3 dl mel som tåles
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl vann
1/2 ss fiberhusk
1 dl margarin uten melk

I denne oppskriften fra MixWell anbefaler man naturlig gluten-og laktosefritt basismel eller lyst gluten- og laktosefritt basismel.

Slik gjør du

Smør en bakeform (1-1,5 l)og strø med mel.

Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.

Bland vann og Fiberhusk og varm til det blir en glatt krem

Tilsett smeltet margarin og visp i 3-4 minutter. Bland alt til det blir en jevn røre og hell i formen.

Stek nederst i ovnen i 175 grader i 35-50 minutter.

Pynt kaken
La kaken kjølne. Deles så i 2 eller 3 bunner. Soyayoghurt med jordbær fylles på den nederste bunnen. Visp melkefri fløteerstatning og ha på bunn nummer to. (F.eks soyatoo, Odense Erlet, Granose soya creem eller gogreen visp) Dekorer med f.eks jordbær.

tips
Dersom man ønsker litt mer smak kan man dynke kaken med appelsinsaft eller noe annet godt. Istedenfor krem på toppen kan man lage en melisglasur og pynte med appelsinskall.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com