Banankake
Banankake
Her er oppskriften på Banankaken som vant Facebook konkurransen på "Hildekaken". Den er uten gluten, og kan enkelt gjøres melkefri. Og den er kjempegod!!! Det er mammaen til Tine Brenne Flaa på bildet, som pleier å lage denne kaken til alle bursdager. Og det gjør hele resten av slekta også!
Share |

Dette trenger du

Rullekakebunn

3 egg

1 1/2 dl sukker

1 dl. potetmel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

 

Fyll

3 dl kremfløte

2 ts sukker

1/2 ts vaniljesukker

3 bananer

1 plate hakket sjokolade

 

Fyll uten melk

1 pakke Alpro Soya Airy & Creamy

Noen saltkorn

1/2 ts vaniljesukker

3 bananer

1 plate hakket melkefri kokesjokolade

 

Slik gjør du

Rullekakebunn
  1. Pisk eggedosis av egg og sukker
  2. Sikt sammen potetmel, kakao og bakepulver
  3. Bland røren forsiktig sammen med slikkepott
  4. Fordel røren i langpanne med bakepapir
  5. Stek til kaken er gylden, 225 C i ca 8 minutter
  6. Hvelv den på et håndkle, fjern bakepapiret og legg langpannen over, slik at kaken holder seg myk

Fyll

  1. Pisk fløten med sukker og vaniljesukker
  2. Stryk 2/3 av kremen på kaken
  3. Fordel tynne bananskiver og hakket sjokolade på kremen
  4. Rull sammen og legg på serveringsfat

Fyll uten melk

  1. Bruk samme metode som over, men bytt ut kremfløten med Alpro Soyakremen som vispes i ca 2 minutter. Pass på å kjøpe sjokolade som tåles
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com