Vanlige Marengs og Marengs laget med kikertlake
Vanlige Marengs og Marengs laget med kikertlake
Vanlige marengstopper lages med eggehvite og sukker. Og dersom du har en veganer eller eggallergiker i hus, så kan du forsøke deg på "marengs uten egg" oppskriften. Har du en boks kikerter, sukker og eddik, så har du det du trenger! Foto/oppskrif på "vanlige" marengs; dansukker
Share |

Dette trenger du

Marengs, ca 30 stk

2 eggehviter

3 dl melis (med jordbærsmak)

 

Marengs uten egg

1 dl kikertlake

60-70 g sukker

1-2 kryddermål eddik

1,5 ts vaniljesukker

ev konditorfarge

Slik gjør du

Marengs

  1. Pisk eggehvitene helt stive. 
  2. Tilsett melis og pisk hvitene i ytterligere 10 minutter
  3. Settes i topper på en plate med bakepapir
  4. Stekes midt i ovnen ved 125 C i ca 40 minutter

Marengs uten egg

  1. Sil laken fra kikertboksen
  2. Visp laken til den begynner å bli stiv, tilsett sukker litt etter litt
  3. Ha i eddik og vaniljesukker og visp videre, helt til massen er temmelig stiv
  4. Ha over i en pose og lag fine topper som settes på bakepapirkledd stekeplate (eller bruk 2 teskjeer)
  5. Stekes i 90-100 C i ca 1 1/2 time
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com