Strull
Strull
Strull en for mange et "must" på julens dessertbord. Foto av den første strulloppskriften er fra melk.no
Share |

Dette trenger du

Strull uten egg (ca 10 stk)


3 dl seterrømme eller fløte

100 g sukker

100 g hvetemel

1/2 dl vann

 

Strull uten hvete/gluten og egg

5 dl fløte

5 dl sukker

4 dl Jyttemel original
 

Slik gjør du

Strull uten egg

  1. Visp sammen fløte/rømme og sukker
  2. Rør inn mel og vann
  3. La røren svelle i ca 30 min
  4. Legg en stor tesje røre midt på krumkakejernet og stek løvtynne strull
  5. Rull dem straks rundt en pinne rett fra jernet
  6. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller i fryseboks
Strull uten gluten og egg
  1. Pisk fløte og sukker stivt 
  2. Rør melet forsiktig i
  3. Fortsett som i oppskriften over, men spe med litt kaldt vann dersom røren blir for tykk underveis
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com