Smultringer-glutenfrie
Smultringer-glutenfrie
Jyttemjøl er en fiberrik melblanding naturlig fritt for gluten. Det vil si at melblandingen ikke inneholder glutenrester eller hvetestivelse, og er laget spesielt for hvetemelallergikere eller cøliakere, men kan selvsagt også brukes av alle andre. Oppskrift: Holmen Crisp
Share |

Dette trenger du

  • 1 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl fløte eller melk (evnt havre/soyafløte eller melk)
  • 2 ss margarin uten melk eller olje
  • 3 – 4 dl Jyttemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sitronsaft eller
  • 1 ts kardemomme 

1/2 kg smult til koking

Slik gjør du

1. Bland alt sammen etter rekkefølge.La svelle 1 time.

 

2. Hvis røren er for tykk for smultringmaskinen, spe den ut med litt mer melk.

 

3. Oppskriften gir ca. 15 stk.

 

4. ”Smultringmaskinen” er veldig lett og hendig å bruke. Fåes kjøpt i glass/ kjøkkenartikkelforretninger

 

5. Stekes i varm smult. Ha få smultringer i gryten, snu med trepinner når de begynner å få fin farge

 

6. Legg på rist med papirhåndkle

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com