Sjakkruter
Sjakkruter
foto/oppskrift;dansukker.com. Melkeallergikere må bruke melkefri margarin. Husk å tilsette ørlite salt dersom du bruker "melange uten melk og salt"
Share |

Dette trenger du

4 1/2 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Fin Farin eller 1 dl Dansukker Melis
200 g smør eller melkefri margarin
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

1.Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen stå kaldt i 30 minutter.

2.Del deigen i to deler. Bland 2 ss kakao i den ene delen og 2 ts vaniljesukker i den andre delen.

3.Del deigen i emner som rulles til lengder. Legg en lys og mørk lengde ved siden av hverandre osv.

4.Skjær kakene i 3-4 mm tykke skiver som legges på plate med bakepapir.

5.Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter.

Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com