Sarah Bernard
Sarah Bernard
Hvis du ønsker å imponere, er Sarah Bernard tingen å servere! Kakene er naturlig glutenfri. Men husk å sjekke innholdsfortegnelsen på kokesjokoladen og kransekakemassen, så du er sikker på at du tåler de! Jeg har forsøkt å lage en melkefri variant, der jeg brukte soyafløte i trøffelkremen, men kremen ble dessverre ikke stiv nok. Oppskrift/foto; Matprat.no
Share |

Dette trenger du

Bunner:
500 g ferdig kransekakemasse 
(Odense Ekte Marsipan inneholder 50% mandler, sukker, vann, glukosesirup, sprit) 

 

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade

 

Sjokoladeglasur:
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss delfiafett 

Slik gjør du

Dag 1

  1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladekremen i kjøleskap til dagen etter

Dag 2 

  1. Kjevle ut kransekakemassen til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 C i ca 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha "stekeskorpe". Avkjøl
     
  2. Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig slik at kremen stivner 
     
  3. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett litt delfiafett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl litt, før du dypper kakene raskt i glasuren og setter dem på brett og tilbake i kjøleskapet
     
  4. Når kakene er "stivnet", legges de i tett kakeboks og settes tilbake i kjøleskapet
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com