Riskrem uten melk
Riskrem uten melk
Den enkleste måten å lage riskrem uten melk er å kjøpe en pakke med 5-minutters risgrøt og kok den opp med rismelk eller havremelk. Bland deretter lett-tint soyais i grøten. Eller visp opp havrefløte eller soyafløte. Jeg synes Alpro Soya Airy& Creamy har best smak. Foto og oppskrift nr 1er fra melk.no
Share |

Dette trenger du

 1.Riskrem med melk (4 porsjoner)
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl risgrøt
50 g mandler, skåldete (dersom det tåles)

2. Riskrem med is (1 porsjon)

litt risgrøt som tåles
3-4 spiseskjeer med Tofuline soya-vaniljeis

3. Riskrem med alternativ krem ( 2 porsjoner)

litt risgrøt som tåles
1 pakke GoGreen Visp (havrebasert vispbar fløte) eller 1/2 pk Alpro Soya Airy & Creamy 


Bærsaus
1 dl vann
1 dl sukker
300 g bringebær eller andre røde bær

Slik gjør du

1.Riskrem med melk (melk.no)
Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.

Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler

 

2.Riskrem uten melk
Kok risgrøt som vanlig men bytt ut melken med alternativ melk, gjerne rismelk eller havremelk. Avkjøl grøten

Bland i ca 3-4 ss med lett tint soyais pr porsjon grøt. Dette gjøres rett før servering. Eller visp opp soyakrem eller havrekrem, og bland i litt grøt

Bærsaus
Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp

Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller være som den er

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com