Risboller
Risboller
Risboller passer godt både til barneselskap og på julens kakefat. Den nederste oppskriften er tilpasset melke og eggallergikere.Risbollene inneholder heller ikke gluten. Foto og første oppskrift :mat.no
Share |

Dette trenger du

250 g kokosfett (delfiafett)
200 g kokesjokolade u/melk og nøtter
2 stk. egg
2 dl sukker
3 ss kaffe , gjerne litt sterk
ca. 100 g puffet ris

Risboller uten egg og melk
150 g kokesjokolade uten melk/nøtter
125 g delfiafett
2 ss sterk kaffe
smak til med litt melis
puffet ris til passe konsistens

Slik gjør du

1.Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.
2.Pisk eggedosis av egg og sukker.
3.Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade.
4.Elt lett inn puffet ris.
5.Sett boller med skje på matpapir.
6.Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Risboller uten egg, melk og gluen
1.Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Dersom du bruker kokesjokolade med lite søtsmak kan du smake til med litt melis. Avkjøles
2.Bland i sterk kaffe
3.Elt lett inn puffet ris til passe konsistens
4.Sett boller med skje i muffinsformer
5.Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com