Pepperkaker, glutenfrie
Pepperkaker, glutenfrie
Ingen jul uten pepperkaker!
Share |

Dette trenger du

1/2 kg sirup

250 g farin

130 g smør (eller melkefri margarin)

2 1/2 dl fløte som tåles

ca 1 kg Jyttemjøl Original

3 ts natron eller bakapulver

1/2 ts pepper

1/2 ts ingefær

1/2 ts nellik

1 ta kanel

 

Tips: Dersom du ikke tåler fløte kan du bruke soyafløte, havrefløte eller Odense Erlet

Slik gjør du

  1. Kok opp sirup, sukker, fløte og smør. Avkjøl
  2. Rør inn Jyttemjøl, natron og krydder
  3. La deigen stå kjølig noen timer
  4. Rull ut deigen og stikk ut pepperkaker eller sirupssnipper
  5. Stekes ved 180g i ca 10 min
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com