Krumkaker
Krumkaker
Ingen jul uten krumkaker!
Share |

Dette trenger du

2 stk Egg
125 g Sukker 
125 g Melange margarin, smeltet
125 g Potetmel
125 g Hvetemel
2 ss Konjakk
ca 1 1/2 dl Vann

Krumkaker u/egg, melk og ev. gluten
3 dl hvetemel (ev finbakstmel eller glutenfri fin kakemix)
1 1/2 dl sukker
litt salt
1 1/2 dl vann
1 dl olje

Krumkaker uten egg
2 1/2 dl rømme
1 1/2 dl vann
4 ss potetmel
8 ss hvetemel
8 ss sukker

Krumkaker uten gluten
200 g egg (3 egg)
200 g smør
200 g sukker
200 g Semper lavprotein miks
1 ts kardemomme

Tips; Blir de glutenfrie krumkakene porøse, tilsett en ss mel og la det stå og svelle en stund. Blir røren for tykk, tilsetter du litt kaldt vann



Slik gjør du

1.Visp egg og sukker godt. Tilsett smeltet Melange. Bland potetmel og hvetemel og rør dette inn. Ha i konjakk og vann.

2.Rør til en klumpfri røre. La røren stå noen minutter før den stekes i et krumkakejern.

3.Rull kakene sammen mens de er varme, eller form dem til kopper over et glass. Kakene skal være tynne og sprø. Blir røren for tykk under stekingen, tilsett litt mer vann.

krumkaker u/melk og egg
Bland alle ingrediensene sammen, og stek på vanlig måte i godt rengjort krumkakejern

Krumkaker u / egg
Bland alle ingrediensene sammen, og stek på vanlig måte i godt rengjort krumkakejern

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com