Jitterbuggere
Jitterbuggere
foto / oppskrift:dansukker.com. Melkeallergikere må bruke melkefri margarin i denne oppskriften. Dersom du bruker "melange margarin uten salt og melk" er det lurt å tilsette ørlite salt i deigen.
Share |

Dette trenger du

ca. 35 stk

Deig
2 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Melis
100 g smør eller melkefri margarin
1 eggeplomme

Marengs
1 eggehvite
1 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin

Slik gjør du

1.Bland alle tørre ingredienser i en skål. Fordel smøret i blandingen og arbeid sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time.

2.Del deigen i 5 like store deler. Kjevle hver del til en avlang remse som igjen deles i 10 like store deler.

3.Trykk hver bit gjennom en helt ren hvitløkspresse, direkte på en bakepapirkledd plate.

4.Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 12 minutter.

Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i boks med tett lokk i romtemperatur eller fryseboks.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com