Hardangerlefse, glutenfri
Hardangerlefse, glutenfri
Disse Hardangerlefsene er laget av Jyttemel, som er naturlig fritt for gluten. De fleste med laktoseintoleranse vil tåle syrnede melkeprodukter, som kulturmelken i denne oppskriften. Bilde/oppskrift fra Holmen Crisp
Share |

Dette trenger du

  • ½ kg smør/melkefri margarin
  • ½ kg sukker
  • ½ l sirup(varmes opp)
  • 1 l kefir eller kulturmelk
  • 1 ss natron
  • 1,2 kg Jyttemjøl
  • 1 ss tragantpulver
  • Tilsett gjerne 1 – 2 ts kanel eller kardemomme

Slik gjør du

    1. Bland ingrediensene etter rekkefølge.

 

    1. Ta av litt av melet til kjevlemel.

 

    1. Kjevle en leiv ca. 3 – 4 mm tykk

 

  1. Stikk ut og stek på middels varm takke eller tørr stekepanne.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com