Delfiakake
Delfiakake
Oppskrift/ foto fra Melange.no
Share |

Dette trenger du

250 g Kokesjokolade
4 ss Sterk kaffe
1 pk (250 g) Delfia kokosfett
2 stk Egg
3 ss Sukker

Pynt:
1/2 pk Søt kjeks
Gelétopper
Seigmenn
Marsipan

Denne oppskriften kan benyttes av melkeallergikere, dersom en benytter melkefri sjokolade og kjeks. Glutenallergikere på benytte glutenfri kjeks

Slik gjør du

1.Bryt opp sjokoladen og ha den i en kjele ved svak varme sammen med kaffen.

2.Smelt Delfia kokosfett ved svak varme til det så vidt er smeltet, avkjøl noe.

3.Pisk egg og sukker godt.

4.Tilsett den smeltede sjokoladen og visp godt.

5.Tilsett Delfia kokosfett litt av gangen, visp hele tiden. Sjokolademassen skal være blank og seig når sjokolade og Delfia kokosfett er vispet inn.

6.Kle en form med matpapir. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst. Pynt kaken med gelétopper, sjokoladetopper og eventuelt marsipan, eller avkjøl kaken og pynt etter at du har vendt den ut av formen. Dekk kaken til og sett den kjølig.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com