Hirsegrøt
Hirsegrøt
Hirse er sunn, glutenfri og ikke minst: næringsrik. Den smaker veldig godt hvis den blir tilberedt på riktig måte. For å milne smaken litt kan du prøve følgende variant; 4dl rismelk, 4dl vann, 2dl Odense Erlet / havrefløte bilde/oppskrift fra helseogkost.no
Share |

Dette trenger du

 

  • 2 ½ dl hel hirse
  • 4 dl vann
  • 1 liter rismelk (eller annen melk hvis du tåler det)
  • malt havsalt etter smak

Slik gjør du

  • Viktig: Skyll hirsen godt, først i kaldt vann, deretter i kokende vann – for å fjerne bitterstoffene. (Hell ut dette skyllevannet.)

  • Kok opp 4 dl vann. Ha i hirsegrynene, skru ned varmen og la dem småkoke til vannet er nesten kokt inn, ca. 10 minutter. Hell i rismelken, skru opp varmen igjen og kok opp under omrøring. La grøten småkoke under lokk til den har jevnet seg – ca. 50 minutter. Smak til med litt havsalt. 

 

  • Hirsegrøt kan serveres på samme måte som risgrøt, det vil si med kanel og ”smørøye” (bruk eventuelt melkefri margarin). Som variasjon kan du tilsette småbiter av frukt og eventuelt rosiner og kanskje noen hakkede nøtter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com