Potetgrateng med bønne og squashsalat
Potetgrateng med bønne og squashsalat
Potetgratengen med varm bønne og squashsalat smaker godt og er skikkelig sunt! iMat melkeerstatning inneholder mindre enn 100 ppm gluten. Oppskrift/foto; Oatly
Share |

Dette trenger du

Potetgrateng, 4 porsjoner

1 kg melne poteter

1 ts urtekrydder

2,5 dl iMat, gjerne 7 %

1 ts salt

 

Varm salat

400-500 gram blandede kokte bønner fra boks

2 gulrøtter

2 epler

1 st stor squash

2,5 dl iMat, gjerne 7 %

2 ss konsentrert eplejuice

1 ss sennep

0,5 dl hakket fersk timian

1 ts rapsolje

Slik gjør du

Potetgrateng

  1. Skrell potetene og skjær i tynne skiver
  2. Vend potetene i krydderblandingen i en ildfast form
  3. Hell over iMat
  4. Stek i ovn ved 200g i ca 40 min

Varm salat

  1. Skyll av bønnene, skrell gulrøttene og ta ut eplekjernen
  2. Skjær gulrøtter, epler og squash i terninger, ca 1x1 cm
  3. Fres gulrøtter og squash i litt rapsolje i en stekepanne i noen minutter
  4. Bland iMat, eplejuice, senep og timian. Hell blandingen over og la det småkoke 1 minutt
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com