Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
foto/oppskrift mat.no
Share |

Dette trenger du

250 g sjalottløk
500 g søtpotet
500 g kålrot
500 g knollselleri (sellerirot)
500 g persillerot
1 dl olivenolje
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss sitronsaft (evnt.)
1 stk. chili
1 ss frisk ingefær
1 ss sukker

Slik gjør du

Del sjalottløken i to.
Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form.

Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper.
Hell væsken over grønnsakene.
Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre, ca. 20-25 minutter.


Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke.
En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter.
Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

10 porsjoner

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com