Lynstekte grønnsaker
Lynstekte grønnsaker
bilde/oppskrift fra dansukker.com Ta hensyn til at enkelte kan være allergisk mot sesamfrø. Gresskarfrø eller pinjekjerner kan være et bra alternativ.
Share |

Dette trenger du

4 personer 
500 g forskjellige slag grønnsaker


F.eks:
Løk i smale båter
Gulrot i stenger
Sjampinjong i skiver
Spisskål eller hvitkål fint strimlet
Brokkoli i små buketter
Rød paprika i smale båter
Bønnespirer

Til steking
4 ss vegetabilsk olje
2 ts finhakket hvitløk
1 ss frisk finhakket ingefær
5 ss østerssaus
4 ss citronsaft
2 ts Sukker
1/2 ts havsalt
1/2 ts grovt kværnet pepper

Tilbehør
Klippet gressløk
1–2 ss ristede sesamfrø
Jasminris

Slik gjør du

Varm opp oljen i en wok eller sautepanne, og stek hvitløk og ingefær i 1 minutt. Tilsett løk og gulrøtter under
omrøring og ved sterk varme.

Tilsett deretter sjampinjongskiver sammen med østerssaus og sitronsaft og la retten steke i 2 minutter. Tilsett resten av grønnsakene under omrøring, og smak til med sukker, salt og pepper.

Like før servering rører du inn bønnespirene. Pynt retten med gressløk og sesamfrø og server med jasminris.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com