Florentinkaker
Florentinkaker
bilde/opskrift fra dansukker.com I oppskriften er det brukt kremfløte. Bytt til soya eller havrefløte dersom du har en melkeallergiker i familien. * Bytt ut mandler og nøtter med gresskarkjerner dersom du er allergisk.
Share |

Dette trenger du

2 1/2 dl Sukker
1 dl Lys Sirup
2 dl kremfløte (evnt. havre eller soyafløte)
40 g smør/melkefri margarin
1/2 dl hakkede valnøtter *
1/2 dl hakkede mandler
1 dl tørkede, finhakkede aprikoser
små papirformer

Slik gjør du

1;Smelt sukker og sirup i en gryte. Tilsett fløte og smør og kok i et par minutter.

2;Ta gryten av varmen og tilsett valnøtter, mandler og aprikoser.

3;Hell deigen i små papirformer. Oppbevar florentinkakene i kjøleskap. (ca.35 kaker)

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com