Bærtrøffel
Bærtrøffel
oppskrift/bilde fra dansukker.com Det er ikke vanskelig å finne melkefrie kokesjokolader i handelen. Både helsekost og matbutikker har etter hvert fått et lite utvalg.
Share |

Dette trenger du

150 g bær, f.eks. solbær eller bringebær
1 dl Sukker
300 g mørk sjokolade i små biter (melkefri)
50 g smør eller melkefri margarin

Pynt
200 g mørk sjokolade (melkefri)
200 g hasselnøtter

Slik gjør du

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne. Gni bort skallet i et håndkle. Hakk nøttene ganske fint. Sett nøttene til side.

Legg sjokoladen i en bolle. Kok bær og sukker i 5 minutter. Hell det gjennom en sil over sjokoladen. Tilsett matfettet og rør til det blir en jevn masse. Trill kuler som settes i kjøleskapet. Smelt sjokoladen som skal brukes til pynt over vannbad og dypp de kalde kulene oppi. Rull dem i nøttehakket.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com