Sprø knekkebrød med oregano og basilikum
Sprø knekkebrød med oregano og basilikum
Kjempesunne, sprø og gode knekkebrød. Også for deg som må leve glutenfritt. Får du tak i Chiaxfrø på helsekosten, så bruk dette. Frøene har nemlig 30% mer antioksidanter enn blåbær, de er fulle av Omega 3, kalsium, jern og magnesium. De gir ingen smak, bare god helse!
Share |

Dette trenger du

125 g nøtter/mandler, hakket. Bruk hele gresskarkjerner hvis du ikke tåler nøtter eller mandler

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

2 ss fiberhusk

ca 1 ts Maldon salt

ca 1 ss tørket oregano

ca 1 ss tørket basilikum

5 dl vann

1/2 dl Chiaxfrø, ikke nødvendig, men bruk hvis du får tak i!

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre
  2. Ha i vann, rør godt og la svelle i 10 min
  3. Bruk slikkepott og smør røren ut på 2 bakepapirkledte plater
  4. Rut det opp med slikkepotten
  5. Sett et brett øverst og et nederst i ovnen
  6. Stekes på varmluft 160 C, først 35 minutter. Bytt om på brettene og stek de i ytterligere 35 minutter
  7. Avkjøles på rist og brytes opp i biter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com