Müslibrød - glutenfrie
Müslibrød - glutenfrie
Dersom du ønsker et grovere müslibrød bytter du til grov melmiks, tilsetter 1/2 dl sirup og øker saltmengden med 1 ts. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

1 brød

4 dl vann

25 g gjær

30 g romtemperert smør /melkefri margarin eller 2 ss matolje

1 ts salt

ca 7 dl Finax Glutenfri Melmiks (420 g) (inneholder melk)

3 dl Finax Glutenfri Müsli (ca 100 g)

vann

Garnering: Finax Glutenfri Müsli

Slik gjør du

Rør ut deigen i det fingervarme vannet.

Tilsett smør, margarin eller olje, salt og melmiks. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. Ha så i müslien og bland forsiktig sammen.

Hell deigen i en smurt avlang bakeform som rommer ca. 1 ½ liter. La deigen heve under klede i ca 30 minutter. Pensle brødet med vann og strø på litt müsli.

Stek brødet på nederste rille i ca 30 minutter på 200 C.

La brødet avkjøles på rist uten kjøkkenhåndkle over

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com