mellomgrovt glutenfritt brød
mellomgrovt glutenfritt brød
Her har du oppskriften på et godt mellomgrovt glutenfritt brød, med deilig sprø skorpe!
Share |

Dette trenger du

50 g gjær
4 dl lettmelk (eller annen melk som tåles)
1/2 dl flytende margarin(evnt melkefri)
1 ss fiberhusk
1 ss lys sirup
2 dl pofiber
1 ts salt
5 dl glutenfri melmiks, grov
1 ts anis

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melke og margarin til 37 C, og hell over gjæren. Rør til gjæren er oppløst
  2. Tilsett fiberhusk og la det stå og svelle i 10 minutter
  3. Ha i resten av ingrediensene og arbeid deigen godt sammen.
  4. La deigen heve under plast i bakebollen i 30 minutter
  5. Dryss melmiks på bakebordet, elt deigen og form den til et brød som legges på bakepapirkledt bakeplate. Heves i 30 minutter
  6. Stek brødet på nederste rille i ca 45 min på 200 C

Tips: ønsker du sprø skorpe kan du sette inn en rustfri skål med 2 dl vann nederst i ovnen. Dampen som frigjøres under stekingen gjør at brødskorpen blir sprøere.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com