Lyst formbrød - glutenfritt
Lyst formbrød - glutenfritt
Skjær opp brødet i skiver før du fryser det ned. Ta opp det du trenger til et måltid og rist i en brødristemaskin. Husk at brød bakt på glutenfri melmiks tørker lettere enn annet brød. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

1 brød
25 g gjær

4 dl vann

30 g romtemperert smør/margarin eller 2 ss olje

1-1 1/2 ts salt

drøyt 8 dl Finax Glutenfri Melmiks (500 g) (inneholder melk)

Slik gjør du

Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37C). Ha i biter av romtemperert smør/margarin, og tilsett deretter salt og melmiks.

Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang form som rommer 1,5 liter. La brødet heve i ca 35 minutter under et klede.

Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35-40 minutter på 200 C. La brødet avkjøles på rist

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com