Lyst brød - glutenfritt
Lyst brød - glutenfritt
Dette lyse glutenfrie brødet kan med fordel skjæres opp i skiver og fryses så snart det er avkjlølt. Ta opp det du trenger til hvert måltid og rist i en brødristemaskin. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

1 brød
4 1/2 dl vann

25 g gjær

50 g romtemperert smør/melkefri margarin eller ½ dl olja

1-2 ts salt

ca 8 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (500 g)

Slik gjør du

Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37C). Ha i biter av romtemperert smør/margarin, og tilsett deretter salt og melmiks.

Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang form som rommer 1,5 liter. La brødet heve i ca 35 minutter under et klede.

Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter på 200 C.

La brødet avkjøles på rist

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com