Linfrøbrød
Linfrøbrød
Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

5 dl vann

0,5 dl boghvete

0,5 dl linfrø

1/2 pk. gjær

10 g brunt sukker

1 ts salt

1 ss olivenolje

1 dl hele solsikkefrø

420 g Finax Glutenfri Lavprotein melmiks

Slik gjør du

Ha boghvete og linfrø i 5 dl kokende vann og la det så stå i 10-15 minutter. Bland i gjær når temperaturen har nådd 37 C, og tilsett brunt sukker, salt og olivenolje. Rør og la sukker og salt løse seg opp.

Ha i solsikkefrø og mel, litt om gangen. La det stå og heve under et klede i ca 30 minutter.

Hell deigen over i en godt smurt brødform (1½ l.). Bruk en slikkepott og vann for å lage en glatt overflate.

La heve under et klede i 40 minutter. Pensle brødet forsiktig med olivenolje.

Stek brødet på nederste rille i ca. 30 minutter på 200°

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com