Lavkarbo rundstykker uten gluten og gjær
Lavkarbo rundstykker uten gluten og gjær
Cornells melblanding er for deg som lever på en lavkarbo diett og som liker gode rundstykker. Melblandingen er uten gluten og skal ikke tilsettes gjær eller bakepulver. Melet inneholder: risflak, amaranthmel og -flak, quinoamel, hirseflak, gresskarkjerner, sesamfrø, solsikkefrø. Melet kan bestilles gjennom nettbutikken www.bonushelse.no
Share |

Dette trenger du

1 pose ferdig Cornells melblanding
2 ts havsalt
6,5 dl fingervarmt vann
0,5 dl rapsolje eller solsikkeolje

OBS: Du skal IKKE tilsette gjær! Disse rundstykkene bakes UTEN hevemidler! Melblandingen er UTEN gluten, hvetestivelse, bokhvete, mais, melk, gjær og sukker.

Slik gjør du

 1.Bland alle ingrediensene godt sammen.

2.Dersom du bruker kjøkkenmaskin, la den gå i et par minutter.

3.La gjerne deigen svelle i noen minutter.

4.Oppskriften gir ca. 25 små rundstykker eller ca. 18 store, det avhenger av om du former deigen med hendene eller bruker metall-muffins-former.

5.Rundstykkene kan settes med skje direkte på smurt plate eller bakepapir, form dem som en liten ball først, ca. 2 cm høye, (ikke tykkere!) deretter trykker du dem litt flate og du kan du forme dem firkantet eller runde, som du vil. Hvis du former dem firkantet utnytter du plassen på platen best:)

6.Rundstykkene stekes 45 minutter ved 180 grader.


TIPS:

Bakepapir er enkelt og greit og gir mindre søl enn smurt plate.  Vær obs på at det kan være variasjoner på stekeovner! Har du f.eks. en eldre komfyr som er smalere enn vanlig kan du gjerne steke to brett samtidig, men prøv deg frem til hva som er best med din komfyr. Rundstykkene vil alltid være litt fuktige inni når de kommer rett fra ovnen. De blir best når de får kjølt seg ned littegrann etter baking. Da fordamper overskudds-fuktigheten.

Rundstykkene kan fryses og varmes opp i varmluftovn på 10-15 minutter ved 180 grader. Legg dem straks i papirpose eller kjøkkenhåndkle.

En veldig god ting med disse rundstykkene er at de godt kan stå fremme i 2 dager uten å bli tørre. MEN da må de legges i papirpose, ALDRI plast. Plast er det verste for bakverk, det er noe alle bakere vet. (med mindre man liker slappe rundstykker da;O)

Hvis du har bakt mange rundstykker på en gang kan du fryse dem ned så du har en stund. Når du trenger påfyll er det bare å legge de frosne rett i varmluftovn i 10-15 minutter og de blir som nystekte. Om du skulle være uheldig og ta ut for mange kan du godt fryse noen ned igjen, da blir det ikke svinn.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com