Grovt matbrød - glutenfritt
Grovt matbrød - glutenfritt
Du kan lage ditt eget brødkrydder ved å blande 5g tørket dill, 5g tørket timian og 5g tørket persille. Krydderet setter en fin smak på dette gode, sunne brødet. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

2 brød
4 dl vann

1 dl linfrø

2 dl boghvete

50 g gjær

2 dl vann

50 g fingervarmt smør eller melkefri margarin

1/2 dl mørk sirup

1 ss eddik

2 ts salt

1 ss brødkrydder (like deler tørket dill, timian og persille)

13-14 dl Finax Glutenfri Melmiks (800 g)(inneholder melk)

smør eller melkefri margarin

Slik gjør du

Begynn med å koke opp 4 dl vann og hell over linfrø og boghvete . Rør om og sett blandingen til side med et kjøkkenhåndkle over.  Når blandingen har fått fingertemperatur skal gjæren løses opp i blandingen. Ha i 2 dl fingervarmt vann og rør om til gjæren er oppløst.

Ha i biter at smøret/margarinen og tilsett deretter de øvrige ingrediensene.

La kjøkkenmaskinen gå i minst 5 minutter. La deigen heve under klede i ca 30 minutter. Ha deigen over på melet bakebord og del den i to deler som formes til avlange brød. Legg brødene på bakepapirkledd stekeplate og la heve under et klede i ca 20 minutter.

Stek brødene i den nederste del av ovnen i ca 40 minutter på 225 C. Smelt litt smør eller margarin og pensle over brødene med en gang de er tatt ut av ovnen

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com