Grovt formbrød - glutenfritt
Grovt formbrød - glutenfritt
Glutenfritt grovt formbrød er et godt hverdagsbrød. Skjær gjerne brødet opp i skiver og frys det ned. Ta opp det du trenger til et måltid og tin raskt i en brødrister. Tilsett gjerne linfrø, solsikkefrø eller gresskarkjerner for en liten variasjon i brødet. Oppskrift/foto; Finax
Share |

Dette trenger du

4 dl vann

25 g gjær

25 g romtemperert smør/melkefri margarin eller 2 ss olje

1,5 ss sirup

1 ts salt

7-8 dl Finax Grov Glutenfri Melmiks (ca 400 g)

Slik gjør du

Smuldre gjæren i fingervarmt vann og rør til gjæren er oppløst.

Ha i smør/margarin eller olje. Tilsett deretter sirup og salt. Rør om. Bland så i melmiksen. Elt deigen i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter.

Hell deigen i en smurt avlang form som rommer ca 1 1/2 liter. La brødet heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-35 minutter.

Stek brødet i nedre delen av ovnen i ca 35 minutter på 200 C

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com