Glutenfritt brød med sprø skorpe
Glutenfritt brød med sprø skorpe
foto mat.no. Her er en oppskrift på et godt glutenfritt brød med sprø skorpe. Skjær brødet i skiver når det er kaldt og frys ned. Ta opp det du trenger til hvert enkelt måltid, så vil alltid brødet smake ferskt.
Share |

Dette trenger du

2ss fiberhusk
2 pk tørrgjær
15 dl væske (vann)
Ikg. Finax grov
1 pk Semper lys mix
200 gr. Jyttemel
4ss solsikkefrø  (ev 16 ss glutenfrie havregryn istedenfor)
4 ss linfrø
4ss sesamfrø    
( 1 dl finhakket valnøtt for smak)
4ss hirseflokker
salt
1,75 dl. olivenolje

Slik gjør du

  1. Fiberhusk og tørrgjær blandes i væsken. Temperaturen skal være nærmere 40 grader. La dette stå i ca. 10 minutter.
  2. Bland alt det tørre. Hell i olje.
  3. Eltes i kjøkkenmaskin i 4-5 minutter.
  4. Deigen fylles i 3 (4) former. smurt med Bakern's formfett.(Kan strøs med sesam eller solsikkefrø.)
  5. Sett formene på nederste rille i kald ovn. Sett termostaten på 30 grader. La brødene heve i 30-45 minutter uten å åpne ovnsdøren.
  6. Skru temperaturen opp til 200 grader og la brødene steke i 65-70 minutter.
  7. Hvelves og avkjøles på rist.
  8. Skjær brødet i skiver og frys ned når brødet er kaldt
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com