Glutenfrie scones
Glutenfrie scones
Scones er lettvint og raskt og lage. Smaker aller best når de enda er litt lunkne! Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

2 Scones

5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g)(inneholder melk)

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

75 g smør eller margarin

2 ts Fiber Husk

1 3/4 dl melk

Slik gjør du

Bland sammen fiberhusk og melk og la stå og svelle i noen minutter.

Mål opp melmiks, bakepulver og salt. Tilsett smør/margarin og smuldre sammen. Tilsett melkeblandingen og arbeid deigen raskt sammen.

Del deigen i to like store biter som formes til runde kaker, ca 15 cm i diameter. Legg kakene på bakepapirkledd plate. Bruk en melet kniv og skjær slik at det blir en stjerne. Prikk kakene med en gaffel.

Stek kakene på midterste rille i ca 10-12 minutter på 250 C.

Serveres nystekte, gjerne sammen med ost og syltetøy

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com