Glutenfri Pariserloff
Glutenfri Pariserloff
Pariserloff er enklest å lage med Semper proteinfri mix.(pariserloff uten hvetestivelse). Den blir like god med Semper glutenfri mix, men deigen er litt mer klissete og brunere på farge pga melken. Pariserloffen er kjempegod!!Oppskriften og foto er hentet fra kokeboken "Glutenfri mat godt og sunt, Gjærbakst og kaker" utgitt på Kolibri forlag, pris kr 349,-
Share |

Dette trenger du

Pariserloff med hvetestivelse
(1 stk)

2 dl lunkent vann
1/2 pk gjær
2 ts Fiberhusk
2 ts Pofiber
1 ts salt
300 g Semper melmix (blå/ rød)(inneholder melk)

Pariserloff uten hvetestivelse
(1 stk)

2 dl lunkent vann
1/2 pk gjær
2 ts Fiberhusk
2 ts Pofiber
1 ts salt
280 g Semper fin melmix (grønn)

Tips
Pariserloff med hvetestivelse kan brukes i et vanlig glutenfritt kosthold. Pariserloff uten hvetestivelse skal brukes i et kosthold "naturlig fri for gluten", altså for de som ikke blir friske med et vanlig glutenfritt kosthold.

kokebok, glutenfri mat

Slik gjør du

1.Løs opp gjæren i lunken væske i en stor bolle. Ha i Pofiber, Fiberhusk og salt.

2.Tilsett melet, elt alt godt sammen, legg et håndkle over og la deigen heve.

3.Elt deigen godt sammen igjen og ta den ut på bakebenken. Bruk så lite mel som mulig når deigen kjevles ut til et rektangel som så rulles sammen(som en tett rullekake) til en lang loff. Kanskje trengs ikke mel på bakebenken. Endene lukkes lett sammen.

4.Legges på ovnsplate med bakepapir, etterheves under håndkle eller plast i ca 15 minutter. Skjær 4 - 5 skrå snitt i loffen, åpne snittene litt. Pensles med olje.

Steking
Pariserloff med hvetestivelse stekes midt i ovnen på 230 C i ca 20 minutter. Pariserloff uten hvetestivelse stekes på 210 C i ca 30 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com