Fylte glutenfrie horn uten gjær
Fylte glutenfrie horn uten gjær
Glutenfrie eplefylte horn med bakepulver settes rett i ovnen uten heving! Oppskrift/foto; Kolibri forlag
Share |

Dette trenger du

12 stk
1 dl melk
1/2 ts Fiberhusk
1 egg
275 g Semper melmix
50 g smør
2 ss sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 stort eple

Slik gjør du

La Fiberhusk svelle i melken

Ha mel, bakepulver, smør, sukker og salt i en foodprosessor og kjør den kort opp.

Ta deigen over i en bolle, tilsett væsken og vispet egg og elt den godt sammen.

La den hvile litt på bakebenken. Del så deigen i tre emner. Hvert emne kjevles ut til en rund leiv som deles i fire trekanter. Trekk stykkene litt fra hverandre.

Eplet skrelles og rives. Legg litt revet eple på hvert stykke der det er bredest. Rull til horn fra det bredeste til det smaleste. Legg stykkene med skjøten ned på stekeplaten med bakepapir.

La dem etterheve i ca 25 minutter under håndkle. Pensles med vispet egg. Stekes midt i ovnen på 230-250 C i 8-10 minutter

kilde
www.kolibriforlag.no

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com