Fullkornsruter-glutenfrie
Fullkornsruter-glutenfrie
Foto og oppskrift fra MixWell. Det glutenfrie melet fra MixWell kan bestilles gjennom nettbutikken www.allergimat.no. Det er selfølgelig ingenting i veien for å prøve andre melsorter i denne oppskriften.
Share |

Dette trenger du

  • 250 g fullkornsmix
  • 250 g mørkt basismel
  • 3 dl lunkent vann
  • 2ss mørk sirup
  • 2 ts brødkrydder
  • 25 g gjær

Slik gjør du

  1. Løs opp gjæren i vann og tilsett deretter sirupen
  2. Bland de tørre ingrediensene og kna sammen deigen i minst 5 minutter med maskin eler 8 minutter for hånd.
  3. La deigen heves under et klede i ca 40 minutter
  4. Ta ut deigen og klem den ut på smurt bakepapir på stekeplate. Skjær deretter ruter på 8 X 8 cm.
  5. pensle med vann og strø over sesamfrø eller solsikkefrø.
  6. La den heve på platen i ca 40 minutter
  7. Stekes på 200 C i ca 25 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com