Frokostrundstykker - glutenfrie
Frokostrundstykker - glutenfrie
Rundstykkene kan smakssettes med solsikke, tørkede aprikoser, brødkrydder etc, alt etter hva du liker eller har i huset. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

12 rundstykker

25 g gjær

4 dl vann

2 ss olje

1 ½ ts salt

2 ss Fiber Husk

2 ss sirup

420 g (ca 7 dl) Finax Glutenfri Melmiks (inneholder melk) alt. Grov Melmiks eller Lavproteinmiks

80 g (ca 3 dl) Finax Glutenfri müsli

50 g (ca 1 dl) solsikkefrø alt. linfrø, rosiner eller små biter tørkede aprikoser

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det fingervarme vannet, ( 37 C) og tilsett fiberhusk. La svelle i 10 minutter.

Ha de øvrige ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter (spar ca ½ dl melmiks til utbakingen). La deigen heve under et klede i ca 10 minutter.

Form med melede hender til en rull på ca 7 cm i diameter. Del rullen i 12 biter. Legg rundstykkene på papirkledd plate med klede over og la de heve ca 40 minutter.

Pensle med vann og strø over müsliblandingen 

Stekes midt i ovnen på 250 C i 12-15 minutter.

Rundstykkene kan smakssettes med brødkrydder (like deler tørket dill, timian og persille)

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com