Brytebrød med müsli - glutenfri
Brytebrød med müsli - glutenfri
Nr du får gjester på besøk passer det godt å servere et dekorativt brytebrød! Foto/oppskrift:Finax
Share |

Dette trenger du

ca. 19 rundstykker
200 g (ca 3,5 dl) Finax Glutenfri Grov melmiks
300 g (ca 5 dl) Finax Glutenfri melmiks
3 dl Finax Glutenfri fruktmüsli
0,5 dl mørk sirup
1 ts eddik 24 %
2 ts salt
50 g gjær
2 ss Fiber Husk
4 dl vann 37 grader

pensling og garnering; solsikkefrø

Slik gjør du

  1. Rør ut gjæren i fingervarmt vann ca 37 C. Bland i de øvrige ingrediensene og elt ca 5 minutter i en kjøkkenmaskin
  2. La deigen hvile i ca 10 minutter
  3. Form deigen til 19 rundstykker. Legg rundstykkene på en papirkledd plate. Begynn med et rundstykke i midten og legg deretter de øvrige tett inntil hverandre som en blomst
  4. La heve under klede i ca 50 minutter. Spray med vann og strø over solsikkekjerner
  5. Stekes på midterste rille i ca 18-20 minutter på 200 C
  6. Pensle de nystekte rundstykkene med smeltet smør/margarin som tåles
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com