Baguetter-glutenfrie
Baguetter-glutenfrie
De glutenfri baguettene smaker godt til suppe, ved siden av en salat eller med litt ekstra godt pålegg på! Oppskrift/foto; Finax
Share |

Dette trenger du

10-12 stk
6 dl vann

50 g gjær

2 ts Fiber Husk

200 g romtemperert smør eller melkefri margarin

3 ts salt

ca 10 dl Finax Glutenfri melmiks (inneholder melk)

2 1/2 dl potetmel

1 egg til pensling (eller melk)

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle sammen med det fingervarme vannet. Tilsett fiberhusk og rør til gjæren er oppløst. La svelle i 10 minutter
  2. Ha i smøret/margarinen og tilsett resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen med en bakemaskin i ca 5 minutter
  3. Ha deigen over på melet bakebord og del deigen i 10-12 biter. Form til bagetter og legg på bakepapirkledd plate. Dekk bagettene med plastfilm og la heve i 1 time
  4. snitt de ferdighevede bagettene med en kvass kniv og pensle med egg (eller melk)
  5. Stekes på 250 C på midterste rille i ca 10 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com