Bagels-glutenfrie
Bagels-glutenfrie
Oppskriften og foto på de glutenfrie bagelsene har vi fått fra Finax
Share |

Dette trenger du

12 stk
5 dl vann
50 g gjær
1,5 ss Fiber Husk
0,5 dl eller 70 g lys sirup
2 ss olje
2-3 ts salt 
500 g (ca 8,5 dl) Finax glutenfri melmix alt. lavproteinmix
200 g (ca 3,5 dl) Finax glutenfri Grov Melmix

pensle og garner med sesamfrø

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær og Fiberhusk i det fingervarme vannet 37 C, la blandingen stå og svelle i 10 minutter
  2. Bland i de øvrige ingredienser, men spar litt av melet til utbakingen. Eltes godt i maskin ca 5 min. La deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter
  3. Del deigen i 12 deler på melet bakebord. Form som bagels ved å forme en rull (ca 2 cm tykk) sett deretter sammen endene
  4. Legges på bakepapirkledd plate og heves under klede i ytterligere 30 minutter
  5. Kok opp vannet i en stor gryte. Kok hver bagel i vannet ca 1 minutt på hver side, og legg deretter tilbake på bakeplaten og strø med sesamfrø
  6. Stekes i ovnen på midterste hylle 225 C ca 20 minutter
  7. Avkjøles på rist 

Tips: Fine å fryse

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com