Leirbakte kyllinglår
Leirbakte kyllinglår
Kyllinglårene blir utrolig møre og saftige når man baker de i en leirgryte. Her slipper du å tenke på saus, kraften fra kjøttet og grønnsakene smaker nydelig! Dette er en rett som er lettvin og god å servere dersom du lager mat til allergikere. oppskrift/foto;mat.no
Share |

Dette trenger du

3 porsjoner

6 stk. kyllinglår naturell
1 pose sjalottløk
200 g gulrot
1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
2 stilk frisk timian
1 stk. laurbærblad
2 stilk frisk rosmarin
1 stk. rød chili
3 dl kyllingbuljong (utblandet)
1 dl hvitvin
salt og pepper

Slik gjør du

Bløtlegg leirgryta minst 1 time i kaldt vann.
Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta.
Knyt en hyssing rundt de friske urter, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
Hell over kyllingbuljongen og vinen.
Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn.
Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i 2–2 1/2 time.
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
Server med potetmos eller kokte poteter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com