Kyllingfantasi
Kyllingfantasi
Ciabatta er melke og eggfrie, og kan varieres etter hva man har i huset. I denne retten er pinjekjerner brukt. Pinjekjerner er ikke i nøttefamilien, og tolereres derfor av nøtteallergikere. oppskrift/bilde fra mat.no
Share |

Dette trenger du

4 stk. ciabattabrød
4 stk. kyllingfilet
2 ss melkefri margarin
salt og peppr
4 ss pinjekjerner
2 dl ruccula
1 beger cherrytomat


Basilikumdressing:
2 dl frisk basilikum
1 dl olivenolje
1 ss sitronsaft salt

Slik gjør du

Stek kyllingfiletene i melkefritt margarin til de er gjennomstekt.
Bland sammen basilikum, olivenolje og sitronsaft i en morter eller hurtigmikser og smak til med salt.
Rist pinjekjernene i varm, tørr panne til de er gylne.
Stek brødene etter anvisning på pakken.
Del dem i to.
Hell litt dressing på brødet.
Legg i salat og kylling delt i skiver og hell over resten av dressingen.
Strø på pinjekjerner.
Server ciabattaen med små tomater.
(Du kan bruke ferdig pesto i stedet for å lage din egen basilikumdressing, men sjekk innholdsfortegnelsen. Sausen kan inneholde både nøtter, solsikkekjerner, mandler og parmesanost).
Retten kan serveres varm eller kald.
Den er også god å ta med på piknik.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com