Kylling kebab
Kylling kebab
De fleste Indiske familier har sin egen hemmelige oppskrift på garam masala, som er et sterkt krydder. Det serveres gjerne Nanbrød til denne retten. Santa Maria sitt Naan rbød er uten melk og egg. oppskrift/bilde mat.no
Share |

Dette trenger du

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse

Raita:
175 ml yoghurt naturell (soyayoghurt for melkeallergikere)
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper

Slik gjør du

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen.
Sett kjølig en ½ times tid.
Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet.
Stekes i panne med maisolje eller over grillen.
Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.
Serveres med nanbrød.(ikke for glutenallergikere)
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com