Jambalaya
Jambalaya
Én av det cajunske kjøkkenets absolutte klassikere. Retten bygger på samme filosofi som Kajsa Vargs berømte tese "Man tager vad man haver …". Det lages gode melke og glutenfrie pølser, både vanlige og spesielle krydrede pølser. Hør med slakteren/ pølsemakeren hva som finnes i ditt distrikt. bilde/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

2 ss olivenolje
1 stor gul løk
1 rød paprika
2 stangselleristilker
2 krydrete pølser, f.eks. Andouille eller Carbanosse (evnt melke/glutenfrie)
3 kyllingbryst eller en liten kylling i biter
2 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
ev. 1 ss grønn chili (veldig sterk)
2 dl kyllingbuljong
3 dl villris eller vanlig ris
2-3 dråper tabasco
1/2 ts urtesalt
2 ss Brun Farin
ev. en knivsodd sambal olek (veldig sterk)
1/2 kg reker med skall
1 boks krabbe

Slik gjør du

1. Hakk løk, paprika og stangselleri. Skjær pølsen i biter.

2. Brun dette og kyllingbitene i olje i en gryte.

3. Press hvitløksfeddene i gryten.

4. Hell over hakket tomat, chilisaus, kyllingbuljong og til slutt ris.

5. La koke i 20-30 minutter.

6. Smak til med tabasco, salt, farin og ev. sembal olek.

7. Pill rekene og la dem bli varme i gryten. (Ikke la dem koke, da blir de seige.)

8. Server med f.eks. kålsalat.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com