Søramerikansk skalldyrsalat
Søramerikansk skalldyrsalat
bilde/oppskrift fra dansukker.com Dersom du har nøtteallergi, lager du salaten uten Cashewnøtter. Som alternativ smaker det godt med pinjekjerner eller gresskarkjerner !
Share |

Dette trenger du

  • 1 julesalat (sikori)
  • 200 g rensede reker
  • 200 g muslinger uten skall
  • Eller
  • 400 g rensede reker


Sitrusvinaigrette

  • Saften av 1 appelsin, 1 sitron og 1 lime
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 ss Melis med sitronsmak
  • 1/2 hakket rød chili
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper


Pynt

  • 2 ss ristede Cashewnøtter
  • 2 ss finstrimlet Gressløk

Slik gjør du

  1. Kok opp vaniljesukker og melis med ca 1/4 av fruktsaften til sukkeret har løst seg opp.

  2. Ta kjelen av varmen og tilsett resten av saftbl andingen. Smak til med frisk hakket chili, salt og pepper.

  3. Anrett bl adene fra julesalaten slik at de dekker bunnen av et fat. Legg muslinger og reker oppå bladene.

  4. Hell over sitrusvinaigretten. Dryss over gressløk og cashewnøtter før servering. Retten kan serveres enten lun eller avkjølt.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com