Torskeform med soyafløte
Torskeform med soyafløte
oppskrift/bilde fra www.alprosoya.com Det er ikke lenger vanskelig å få tak i soyafløte. Det er flere typer i handelen. Store matvarebutikker selger fløten, i tillegg til at Rimi nå selger produktet. Dette er et stort fremskritt for deg med melkeallergi eller laktoseintoleranse.
Share |

Dette trenger du

  • 500 g skinnfri torskefilet
  • 2 stk purre
  • 1 ss olivenolje
  • 225g baby spinat blader
  • Malt svart pepper
  • 2,5 dl Alpro soya fløte

 

  • Potetpure:
  • 4-5 store melne poteter
  • 4ss soya fløteerstatning
  • 1 ss melkefritt margarin
  • Malt svart pepper
  • Muskat

Slik gjør du

Del torskefiletene i mindre stykker og legg dem i en ildfast form.

 

Varm løken i 10 min til den er myk og blank, bruk lav varme
Ha i spinat og kok i 1-2 min.
Legg halvparten av spinat/løk blandingen rundt fisken.
Bland fløteerstatningen i det som er igjen i pannen og hell dette over fisken.

Kutt potetene i  biter og kok til de er møre.
Ta av vannet og ha i resten av ingrediensene. Moses.
Legg potetmosen med skje over fiskeformen, bruk en kniv å spre jevnt utover.
 

Stekes i ovn på 200g til potetmosen er gyllen og sausen rundt fisken begynner å boble, ca 30 min.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com